Nieuwe LED-verlichting van de Willemsbrug

De Willemsbrug is volledig opgeknapt en geschilderd en dat zal Rotterdam weten ook. Sinds vrijdag 15 juni staat deze brug weer prachtig uitgelicht in de nieuwe LED-verlichting. Zo’n zeshonderd omwonenden hadden zich aangemeld om op twee schuiten de Nieuwe Maas op te varen, en het spektakel van dichtbij te aanschouwen. Daarnaast was er publiek op beide oevers dat van iets grotere afstand kon meegenieten van de weer blits pronkende oeververbinding.

Het Witte Huis

Dat ik gek ben op blue hours fotograferen, kan niemand ontgaan zijn. Dat ik daarnaast hou van cityscapes is ook niets nieuws. Als je dan vervolgens ook nog de mogelijkheid krijgt om foto’s te maken van Rotterdam, tijdens blue hour vanaf het dak van Het Witte Huis dan maak je van binnen wel een sprongetje. Ik wist al wat mij te wachten stond, omdat ik tijdens de Dakendagen 010 weleens op het dak ben geweest. Dit schreef ik destijds over het uitzicht vanaf Het Witte Huis:

Meer dan 1000 heipalen werden er in de grond geslagen voor dit ooit hoogste kantoorgebouw van Europa. Het heeft in 1940 als een van de weinige gebouwen in het stadscentrum het bombardement doorstaan. Nu sta je op het uitkijkplatform tussen de veel hogere torens van de moderne stad. Maar desondanks is het een uitzicht om niet te missen.

 

De grootste uitdaging om foto’s te maken vanaf het dak is om de mega letters en vlaggen te ontwijken. Gelukkig was het redelijk windstil, waardoor de vlaggen redelijk stil hingen.  Als dat uiteindelijk lukt dan krijg je onderstaande foto, met een blik op de Willemsbrug.

 

Dakendagen 2015 en 2018

Vlog

Alle fotografen

Alle foto’s