Saal Digitaal


Onlangs heeft Saal Digitaal mij benaderd met de vraag of ik een product zou kunnen testen voor aan de muur. Hierbij had ik verschillende keuzes in materiaalvorm (hierover later meer). Natuurlijk stond ik hiervoor open aangezien ik zeker nog werken voor aan de muur zoek. Op deze pagina vind je mijn review over het product van Saal Digitaal.

De afwerking


Bij Saal Digitaal kun je kiezen voor verschillende afwerkingen. De aangeboden afwerkingen zijn:

 • Alu-Dibond
 • Acrylglas
 • Alu-Dibond Butlerfinish
 • Hardschuimplaat
 • Galleryprint
 • Canvas
 • Baklijst

Het pakket


Het pakket was er goed en zorgvuldig verpakt. Eerst is het pakket met karton verpakt en als dat er eenmaal af is, is het werk met dik plastic omhuld. Daarnaast was de bezorging mega snel. De indicatie van vier dagen werd ruimschoots gehaald, ik had het werk namelijk al binnen drie werkdagen in huis. Een dikke plus van de bezorging dus!

Het ophangen


Bij het bestellen van het product, moet je ook opgeven welk soort ophanging je erbij wilt. Ik heb gekozen voor de Standaard ophanging. Bij deze keuze krijg je twee ophangstickers die je op de achterkant van de wanddecoratie moet plakken. Vervolgens kun je deze ophangen aan een schroef, haak of wat je ook in gedachte hebt.

Profiel ophanging


De reeds voorgemonteerd aluminium profiel ophanging heeft een afstand van ca. 1 cm tot de wand.
Met deze ophanging krijgt uw wanddecoratie de “zwevende look”.

 • vanaf de vookant niet zichtbaar
 • voor alle formaten verkrijgbaar
 • voorgemonteerd
 • alleen voor binnengebruik
 • door de 1 cm afstand tot de wand krijgt u een “zwevende look”
 • meer details over de montage

Standaard ophanging


Met de standaard ophanging kunt u uw wanddecoratie snel en ongecompliceerd ophangen. Uw moet de ophanging alleen nog maar aan uw wanddecoratie plakken.

 • vanaf de voorkant niet zichtbaar
 • de standaard ophanging met afstandhouders kunt u geheel zelf monteren 
 • alleen voor binnengebruik
 • voor geselecteerde formaten verkrijgbaar

Afstandhouders


Voorgeboord. U hoeft alleen nog maar de schroeven te bevestigen.

 • schroeven zelf te bevestigen
 • vanaf de voorkant zijn de schroefkoppen te zien
 • voor geselecteerde formaten

Kwaliteit van de afdruk


Ondanks dat ik heb gekozen voor de Alu-Dibond zonder butlerfinish, vind ik de afdruk netjes geworden. Ik had al een alu-dibond van een ander bedrijf en daar vind ik Saal Digitaal minimaal gelijkwaardig aan. De kleuren zijn zoals verwacht en de scherpte is ook goed zoals te zien.

Conclusie


Bij een product zijn een aantal elementen die ik belangrijk vind zoals;

 • communicatie
 • bezorging
 • verpakking
 • eindproduct

En eerlijk gezegd kan ik op geen enkel vlak een minpunt vinden. Zelfs de basis alu-dibond en de basis ophanging zijn gewoon goed te gebruiken, laat staan de luxere versies. Ondertussen heb ik ook een tweede alu-dibond hangen van Saal-Digitaal!