Vuurwerk festival Scheveningen

De afgelopen twee weekenden stonden weer in het teken van het jaarlijks terugkerende vuurwerkfestival in Scheveningen. Tijdens het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen heeft het Spaanse team de titel ‘mooiste landenvuurwerk’ geprolongeerd. Het team uit Valencia sloot zaterdagavond de 38e editie van het evenement af. 

Het evenement trok in totaal ongeveer 330.000 bezoekers, waar dat er vorig jaar nog ongeveer 400.000 bezoekers waren, maar toen waren het vier avonden goed weer. Dat was dit jaar beduidend minder.

Review van de foto’s achteraf

  • de show begon later, dus het blauwe uur was voorbij waardoor de achtergrond erg donker werd 🙁
  • de wind was dusdanig hard dat ik met korte sluitertijden moest werken omdat het vuurwerk anders door heel het beeld werd geblazen en je geen detail meer had. 
  • net toen ik een andere compositie wilde innemen begon het hard te regenen, meer composities had een mooier resultaat gegeven
  • de draaimolen was mooi verlicht, maar iedereen maakte dezelfde compositie (zie bijv . de Nu.nl kop). Toch heb ik deze foto nu (helaas) niet gemaakt vanwege het weer. Wie weet of de molen er volgend jaar nog wel staat? Wellicht had ik dit toch als eerst moeten doen.

Vlog

[VLOG 21] VUURWERK FESTIVAL fotograferen op SCHEVENINGEN

Alle foto’s