World Port Center

Na de #teringhoog shoot kreeg ik ongelofelijk veel reacties van mensen ook graag op het dak van het WTC hadden gestaan. Dat snap ik helemaal! Ik zou namelijk precies hetzelfde hebben gedacht. Maar guess what? Met een groepje fotografen kregen we van het World Port Center de mogelijkheid om de zonsondergang en blue hour te fotografen vanaf het balkon! Ik ben weleens op De Rotterdam geweest, maar daar moest ik schieten van achter het glas en ik vind het uitzicht vanaf het WPC beter. Even de feitelijke informatie: Het 123 meter hoge World Port Center op de Wilhelminapier behoort tot de hoogste gebouwen van Rotterdam. Het gebouw is het hoofdkantoor voor het Gemeentelijk Havenbedrijf en het was de eerste toren die op de Wilhelminapier werd opgeleverd in het jaar 2000. 

#rooster010

Nadat iedereen een pasje van de beveiliging had ontvangen, stapten we de lift in om op de 30e etage weer uit te stappen. Hier bevindt zich een prachtige vergaderverdieping met twee zalen die worden verhuurd. Hier is ook de toegang tot het balkon die om de vergaderzaal heen loopt. Voor sommigen was het wel even schrikken om de eerste stap buiten te zetten. Het balkon is namelijk een rooster waar je recht doorheen kunt kijken. Zelf had ik hier geen last van eerlijk gezegd en was meteen bevangen door het adembenemende uitzicht dat dit balkon biedt. Als je het balkon opstapt heb je direct rechts zicht op de immense Erasmusbrug en De Rotterdam. Als je het gehele balkon afloopt zie je andere iconen van de stad zoals het gebouw van de Nationale Nederlanden, de SS Rotterdam, De Euromast, Ahoy, De Kuip en ga zo maar door. 

Fotografie uitdagingen

Als je fotografeert moet je altijd op net even wat andere dingen letten. Om een scherpe en technisch goede foto te maken heb je immers bepaalde condities nodig. Eén van die condities is bijvoorbeeld dat je bij lange sluitertijden een stabiele ondergrond hebt. Het rooster  werkt als een soort golvend effect als er andere mensen overheen lopen. Natuurlijk merk je hier totaal niets van als je niet met fotografie bezig bent, maar uiteindelijk ga je dit wel zien in je foto’s als je er niet op let. Daarnaast kan het plaatsen van je statief een uitdaging zijn zodat de poten niet verdwijnen in de gaatjes van het rooster.

Vlog

[VLOG 27] BLUE HOUR fotograferen op de mooiste locatie in ROTTERDAM?

Links naar de andere fotografen

Een geweldig dankwoord aan…

Vincent Fennis uiteraard die dit allemaal in gang heeft gezet maar niet te vergeten de gebouwmanager van het World Port Center die zijn medewerking heeft verleend. Zo geweldig van beiden!

Alle foto’s