Soms zit het mee

Het was niet eens de bedoeling om die avond foto’s te gaan schieten, maar gewoon simpelweg een etentje bij vrienden. De mensen om me heen weten wel waar dit naartoe leidt, want ik neem natuurlijk altijd mijn camera mee voor het geval dat… En dit was denk ik zo’n geval! Een uniek stukje skyline midden in het hart van Rotterdam!

Natuurlijk kan je geen hele grote serie maken van dit gebied, maar in dit geval ging het meer om de kick en de paar foto’s die het wel zouden worden.Informatie over Rotterdam centraal

Station Rotterdam Centraal is het Centraal Station van Rotterdam. Het station verwerkt gemiddeld dagelijks 110.000 reizigers. Het huidige stationsgebouw, gelegen aan het Stationsplein, werd op 13 maart 2014 officieel geopend. In juni 2004 gaven Prorail en de Gemeente Rotterdam de opdracht aan Team CS, een coöperatie tussen Benthem Crouwel Architekten, MVSA Meyer &Van Schooten Architecten, en West 8 om de plannen uit te werken tot een ontwerp voor het nieuwe centraal station.

Op 13 maart 2014 is het station officieel geopend door Koning Willem-Alexander. Op 26 maart werd een van de 60-jarige platanen geplaatst op de Conradstraat die in 2005 moesten ‘verhuizen’ om ruimte te maken voor de verbouwing van het station.

Rotterdam aan de muur?

Uiteraard zijn de werken ook te koop voor aan de muur, als canvas bijvoorbeeld. Zie onderstaande foto!

hart van rotterdam