1. Manarola – Italië

In 2015 ben ik al in Cinque Terre geweest, maar helaas heb ik toen geen zonsondergang kunnen meemaken. Dit jaar had ik die kans wel en dit was natuurlijk de uitgelezen kans om dit dorpje te doen!

2018: terugblik

Heel lang heb ik de jaar terugblik overgeslagen wegens drukte (en luiheid, gok ik). De laatste review was in 2015, maar 2014 en 2013 heb ik ook gedaan. Ik vond dat het weer eens tijd werd voor een nieuwe terugblik, natuurlijk over geheel 2018!

Om maar direct met de deur in huis te vallen, mijn top 10 van 2018 in onbepaalde volgorde! Hoe cliché het ook klinkt, elk jaar denk ik weer dat het niet overtroffen kan worden en dan blijkt het toch weer mooier te kunnen. Om de motivatie per foto te bekijken, hover je met je muis over de foto heen. 

2. Toscane – Italië

Mist is een prachtig natuurfenomeen waar je mooi gebruik van kunt maken als fotograaf. In deze foto kwam alles samen, het kapel op de heuvel, de cipressen op de voorgrond, de diepte door de mist maakte de foto af.

2018: terugblik

Heel lang heb ik de jaar terugblik overgeslagen wegens drukte (en luiheid, gok ik). De laatste review was in 2015, maar 2014 en 2013 heb ik ook gedaan. Ik vond dat het weer eens tijd werd voor een nieuwe terugblik, natuurlijk over geheel 2018!

Om maar direct met de deur in huis te vallen, mijn top 10 van 2018 in onbepaalde volgorde! Hoe cliché het ook klinkt, elk jaar denk ik weer dat het niet overtroffen kan worden en dan blijkt het toch weer mooier te kunnen. Om de motivatie per foto te bekijken, hover je met je muis over de foto heen. 

Oia - Santorini - Griekenland

3. Santorini – Griekenland

Santorini stond al jarenlang op mijn bucketlist en eindelijk kon ik hem wegstrepen in 2018. Het is er megadruk, maar uiteindelijk de moeite meer dan waard.

2018: terugblik

Heel lang heb ik de jaar terugblik overgeslagen wegens drukte (en luiheid, gok ik). De laatste review was in 2015, maar 2014 en 2013 heb ik ook gedaan. Ik vond dat het weer eens tijd werd voor een nieuwe terugblik, natuurlijk over geheel 2018!

Om maar direct met de deur in huis te vallen, mijn top 10 van 2018 in onbepaalde volgorde! Hoe cliché het ook klinkt, elk jaar denk ik weer dat het niet overtroffen kan worden en dan blijkt het toch weer mooier te kunnen. Om de motivatie per foto te bekijken, hover je met je muis over de foto heen. 

4. Cascais – Portugal

Met een huurauto in Lissabon is het bijna vanzelfsprekend dat je de mooiste stranden opzoekt. Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor stranden met steenformaties.

2018: terugblik

Heel lang heb ik de jaar terugblik overgeslagen wegens drukte (en luiheid, gok ik). De laatste review was in 2015, maar 2014 en 2013 heb ik ook gedaan. Ik vond dat het weer eens tijd werd voor een nieuwe terugblik, natuurlijk over geheel 2018!

Om maar direct met de deur in huis te vallen, mijn top 10 van 2018 in onbepaalde volgorde! Hoe cliché het ook klinkt, elk jaar denk ik weer dat het niet overtroffen kan worden en dan blijkt het toch weer mooier te kunnen. Om de motivatie per foto te bekijken, hover je met je muis over de foto heen. 

Blue hour reitdiep groningen

5. Reitdiep – Groningen (Nederland)

Reitdiep heeft voor elke fotograaf een aantrekkingskracht. Ook hier ben ik eerder geweest, maar niet in de avond. De weerspiegeling maakte de avond perfect!

2018: terugblik

Heel lang heb ik de jaar terugblik overgeslagen wegens drukte (en luiheid, gok ik). De laatste review was in 2015, maar 2014 en 2013 heb ik ook gedaan. Ik vond dat het weer eens tijd werd voor een nieuwe terugblik, natuurlijk over geheel 2018!

Om maar direct met de deur in huis te vallen, mijn top 10 van 2018 in onbepaalde volgorde! Hoe cliché het ook klinkt, elk jaar denk ik weer dat het niet overtroffen kan worden en dan blijkt het toch weer mooier te kunnen. Om de motivatie per foto te bekijken, hover je met je muis over de foto heen. 

Toscane zonsopkomst

6. Podere Belvedere – Italië

Misschien wel het allerbekendste plekje voor fotografen in Toscane, Podere Belvedere. Iedereen zit met smart te wachten op mist, maar Jack en ik hadden geluk dat we meteen de eerste ochtend mist hadden. Heel onwerkelijk!

2018: terugblik

Heel lang heb ik de jaar terugblik overgeslagen wegens drukte (en luiheid, gok ik). De laatste review was in 2015, maar 2014 en 2013 heb ik ook gedaan. Ik vond dat het weer eens tijd werd voor een nieuwe terugblik, natuurlijk over geheel 2018!

Om maar direct met de deur in huis te vallen, mijn top 10 van 2018 in onbepaalde volgorde! Hoe cliché het ook klinkt, elk jaar denk ik weer dat het niet overtroffen kan worden en dan blijkt het toch weer mooier te kunnen. Om de motivatie per foto te bekijken, hover je met je muis over de foto heen. 

7. Lissabon – Portugal

De prachtige wilde kust van Cascais in Portugal met zonsondergang was natuurlijk een juweeltje. De dreigende lucht past er goed bij.

2018: terugblik

Heel lang heb ik de jaar terugblik overgeslagen wegens drukte (en luiheid, gok ik). De laatste review was in 2015, maar 2014 en 2013 heb ik ook gedaan. Ik vond dat het weer eens tijd werd voor een nieuwe terugblik, natuurlijk over geheel 2018!

Om maar direct met de deur in huis te vallen, mijn top 10 van 2018 in onbepaalde volgorde! Hoe cliché het ook klinkt, elk jaar denk ik weer dat het niet overtroffen kan worden en dan blijkt het toch weer mooier te kunnen. Om de motivatie per foto te bekijken, hover je met je muis over de foto heen. 

8. Marken – Nederland

Als er één bijzonder tafereel was in 2018, dan was het wel de Siberische beer in Nederland. In februari was het zo koud, dat het -15 kon worden. Achteraf, warm achter de computer was het de moeite waard.

2018: terugblik

Heel lang heb ik de jaar terugblik overgeslagen wegens drukte (en luiheid, gok ik). De laatste review was in 2015, maar 2014 en 2013 heb ik ook gedaan. Ik vond dat het weer eens tijd werd voor een nieuwe terugblik, natuurlijk over geheel 2018!

Om maar direct met de deur in huis te vallen, mijn top 10 van 2018 in onbepaalde volgorde! Hoe cliché het ook klinkt, elk jaar denk ik weer dat het niet overtroffen kan worden en dan blijkt het toch weer mooier te kunnen. Om de motivatie per foto te bekijken, hover je met je muis over de foto heen. 

9. Santorini – Griekenland

De iconische bellen van Santorini op de voorgrond zorgen voor een mooie en fijne compositie in de jungle van huizen in Santorini. Omdat iedereen de zonsondergang bewonderde, stond hier werkelijk niemand. Heerlijk!

2018: terugblik

Heel lang heb ik de jaar terugblik overgeslagen wegens drukte (en luiheid, gok ik). De laatste review was in 2015, maar 2014 en 2013 heb ik ook gedaan. Ik vond dat het weer eens tijd werd voor een nieuwe terugblik, natuurlijk over geheel 2018!

Om maar direct met de deur in huis te vallen, mijn top 10 van 2018 in onbepaalde volgorde! Hoe cliché het ook klinkt, elk jaar denk ik weer dat het niet overtroffen kan worden en dan blijkt het toch weer mooier te kunnen. Om de motivatie per foto te bekijken, hover je met je muis over de foto heen. 

toscane melkweg

10. Cipressi di San Quirico d’Orcia – Italië

De melkweg fotograferen was voor mij lange tijd een wens. Er zijn een aantal vereisten voordat je de melkweg ziet en die kwamen allemaal bij elkaar in Toscane. Het was heel lang bewolkt maar uiteindelijk een glimp van de melkweg op de foto kunnen krijgen.

2018: terugblik

Heel lang heb ik de jaar terugblik overgeslagen wegens drukte (en luiheid, gok ik). De laatste review was in 2015, maar 2014 en 2013 heb ik ook gedaan. Ik vond dat het weer eens tijd werd voor een nieuwe terugblik, natuurlijk over geheel 2018!

Om maar direct met de deur in huis te vallen, mijn top 10 van 2018 in onbepaalde volgorde! Hoe cliché het ook klinkt, elk jaar denk ik weer dat het niet overtroffen kan worden en dan blijkt het toch weer mooier te kunnen. Om de motivatie per foto te bekijken, hover je met je muis over de foto heen.