Alweer Dubrovnik?

In 2015 ben ik naar Dubrovnik geweest en heb me verwonderd over deze geweldige stad. Als je de serie Game of Thrones kijkt of hebt gevolgd, dan is deze stad al helemaal een feestje. Dubrovnik was namelijk de plek waar de hoofdopnames werden gemaakt voor King’s Landing. 

Als ik er al ben geweest zijn er ongetwijfeld mensen die zeggen, waarom ga je dan alweer? Terechte vraag! Daar kan ik eigenlijk redelijk kort over zijn. Ten eerste hoorde deze stad namelijk bij de Balkan tour die ik deed en ten tweede had ik nog lang niet alles gezien! Tijd om de stad vanuit een andere kant te ontdekken!

Dubrovnik op een andere manier

Dubrovnik vanuit een andere kant ontdekken. Het klinkt leuk, maar hoe zit dat in de praktijk? De vorige keer heb ik natuurlijk de gids tour gedaan om informatie over de stad te verkrijgen. Dat kan ik deze keer dus overslaan en dat betekent tijdswinst. Daarnaast ben ik rondom gelopen op de oude muur, behalve één stukje en het klinkt gek maar ik wilde dat stukje toch doen om het rondje af te maken! Ook is er een attractie waar ik de vorige keer geen tijd voor had, namelijk met de Dubrovnik Cable Car (of kabeltram of kabelbaan, noem het zoals je wilt). Zoals iedereen inmiddels wel zal weten, heb ik een fascinatie voor beelden van bovenaf en deze kabelbaan brengt je bovenop een berg met een prachtig uitzicht. Genieten!

Vlog

[VLOG 19] Met de KABELBAAN over DUBROVNIK! Must watch voor Game of Thrones fans!

Alle foto’s