VROEG!

Om 4.30 al uit de veren om de zonsopkomst op de Posbank te fotograferen. Je moet er maar zin in hebben. Natuurlijk kun je ook in de avond op je gemak het gebied in rijden, maar er is maar één ding waar ik echt op zat te wachten en dat was mist. Het geeft letterlijk een overwinningsgevoel en zelfs een bevoorrecht gevoel als jij daar staat, in een prachtig gebied en de zonsopkomst blijkt ook nog eens geweldig te zijn. Eigenlijk geldt voor de serieuze fotograaf alleen maar; het is ondenkbaar om deze scene een jaar over te slaan.

Ideale combinatie

Waar je naar op zoek bent is de meest ideale combinatie van verschillende elementen:

  • mooie kleuren van de zonsopkomst (moet maar net onbewolkt zijn)
  • mist of ochtend dauw (moet maar net ontstaan)
  • de paarse heide (350 dagen per jaar is de grijsbruine heide eigenlijk niet om aan te zien, totdat de struikjes in bloei komen)

Mocht je al deze elementen tegelijk in één foto kunnen stoppen, dan ben je bijna al binnen met je foto!

Naar welke locatie toe?

Ik word door veel mensen gevraagd waar ik nou precies ben geweest. Waar ik persoonlijk direct naar toe rij als ik de Posbank wil fotograferen, is Paviljoen De Posbank. Daar heb je namelijk een grote parkeerplaats waar je gemakkelijk kunt parkeren. Vanuit daar kun je ook gemakkelijk je weg vinden in de heide. Er staan wat zeer mooie plateau’s vanwaar je een prachtig blik hebt op de heuvels. Voor mij is de volgende keer locatie De Tafelberg en Zijpenberg zeker een optie om eens te onderzoeken.

Vlog

[VLOG 20] In de OCHTEND MIST de PAARSE HEIDE fotograferen op de POSBANK

Alle foto’s