De Zaanse Schans

In 2014 ben ik naar de Zaanse Schans geweest met zonsondergang geweest. Het licht ging onder aan de achterkant, bij de brug. Ook waren toen bepaalde lichten aan die nu weer uit waren. Maar de grootste voordelen van de ochtenden hier zijn:

  • kans op mist
  • rustig water met kans op weerspiegeling
  • de zon die opkomt achter de molens

Meerdere keren ben ik naar foto’s gaan maken op Kinderdijk (1) (2) en ook in de ochtend natuurlijk. De Zaanse Schans is toch net weer anders. Het is vele malen meer toeristisch dan Kinderdijk, maar persoonlijk vind ik Kinderdijk meer fotogeniek. 

Extreem vroeg

Ochtenden in de zomer zijn extreem… vroeg! Eigenlijk wilden we een half uurtje vóór zonsopkomst ter plekke zijn. De zonsopkomst was om 5.15, dus 4.45 wilden we al rondlopen op dit werelderfgoed. Als je je dan ook nog bedenkt dat het een uur rijden is zit je al om 3.30 in de auto. WAUW. Qua kou viel het eigenlijk op zich nog wel mee, maar voor de zekerheid had ik toch een vest aan gedaan. Ook leek het mij verstandig om mijn fototas een avond van te voren al klaar te maken. Je zal zien dat ik met een slaperig hoofd net een opslagkaart vergeet 😉 . 

Vlog met de Canon G7x II

[VLOG 30] 1e vlog met de Canon G7x II en DJI Mavic Pro! Nachtwerk + Zonsopkomst op de Zaanse Schans

Drone video met de DJI Mavic Pro

[DRONE VIDEO] Cinematic Sunrise at the Zaanse Schans Windmills near Amsterdam in 4K

Alle foto’s