Adobe Lightroom CC

Sinds april is de opvolger van Adobe Lightroom 5 te koop. De nieuwe versie gaat voortaan door het leven als Adobe Lightroom CC. Hier heb ik nog geen tutorials voor geschreven, maar die komen er wel aan! Wel komt er binnenkort een nieuwe feature in Lightroom CC die ik graag met iedereen deel.

Mist of waas in je foto

Zeker als je foto’s maakt op een trip of reis, heb je niet altijd in de hand of je op een mistige dag of hele heldere dag foto’s maakt. Terugkeren is vaak geen optie en je moet het er maar mee doen. Ik heb het zelf ook meerdere keren meegemaakt en de foto’s zijn eigenlijk moeilijk bruikbaar.

Een voorbeeld hiervan is mijn reis naar Maleisië. Ik had in principe nog maar één dag over en ik wilde onder andere nog naar de KL Tower met dat verschrikkelijk mooie uitzicht! Beneden leek het al niet veel te worden, maar je bent er toch en wat wil je anders? Niet naar boven gaan lijkt me ook zonde, dus ik ben naar boven gegaan om toch het maximale eruit te halen.

Mist in je foto

En UV Haze filters dan?

Vroeger heb ik veel filters gebruikt voor mijn lenzen. Tegenwoordig gebruik ik er geen enkele meer. Ook geloof ik niet dat UV Haze filters, dingen als mist kunnen wegfilteren. Mocht je het willen uitproberen, be my guest!

Nieuwe tool in Adobe Lightroom CC

Onlangs gaf Terry White (evangevelist van Adobe) alvast een voorproefje voor een feature die binnenkort in Adobe Lightroom CC zal komen. Het gaat hierbij om de Dehaze tool. Deze tool brengt contrast terug op plekken waar normaal mist of waas zat. De tool werkt ook andersom, mist of waas op plekken waar voorheen niets zat! Zodra de tool beschikbaar is voor iedereen zal ik bovenstaande foto behandelen en de uitkomst met jullie delen.

Als je de video bekijkt, wordt het vast allemaal veel duidelijker.

Youtube presentatie Terry White

Sneak Peek of Lightroom CC "Dehaze" | Adobe Creative Cloud