Op het moment dat het wordt aangekondigd kruis ik de week al aan in mijn agenda. Glow Eindhoven is voor mij nog steeds de leider op het gebied van lichtfestivals. En ik ben niet de enige, elk jaar komen er weer meer bezoekers bij. Ook 2015 heeft weer een record gebroken met maar liefst 730.000 bezoekers. Het lichtkunst spektakel werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Ook was er weer een GLOW next, daar heb ik verder ook geen aandacht aan besteed.

Glow 2015

Dit jaar moesten bezoekers voor vijf projecten binnen GLOW entree betalen. Persoonlijk heb ik dit niet gedaan. Niet omdat ik niet wilde, maar omdat er geen kunstwerken bij zat waarvan ik dacht dat ik deze echt moest zien. Absoluut hoogtepunt van GLOW 2015 was het Stadshuisplein. Daar staat het bouwwerk van de wereldberoemde Italiaanse lichtkunstenaar De Cagna. Een grote kathedraal van lichtjes, die aan en uit gaan op een bewerkte versie van het nummer Brabant van Guus Meeuwis.