De Siberische beer

Het kan niemand ontgaan zijn, we hadden in Nederland te maken met de Siberische beer. Dat klinkt gezellig, maar met een gevoelstemperatuur van -15 tot – 20 graden  kan de lol voor sommigen snel over zijn. Wanneer spreken we van een siberische beer? Daar spreken we van als er langdurige vrieskou vanuit het oosten onze kant op komt. Het is een metafoor voor koudegolven die vanuit het Noord-Westen van Rusland het weer in het midden en westen van Europa bepalen.

Paard van Marken

Eén van de mooiste locaties om te fotograferen tijdens deze winterse week is (bijna vanzelfsprekend) het Paard van Marken. Ik heb deze locatie al eerder gefotografeerd met blue hour, maar nu ziet het er totaal anders uit. Dit is een unieke kans om dit te fotograferen, dus weinig keus dan eropaf gaan. De laatste keer dat ik zag dat er kruiend ijs was, was in 2013. Inmiddels dus al 5 jaar geleden! Aan de andere kant, ik zou vast en zeker niet de enige zijn die dit tafereel zou willen fotograferen!

Maar… is dat niet erg vroeg?

Holy crap, dat was het zeker! Om 5.30 ging de wekker en om 6 uur op weg. Wat gebeurt er? Valt er ijs op auto’s in de tunnel op de A4, gelijk een file van 20 minuten! Dat konden we niet hebben, zeker gezien je Marken niet in mag met de auto en het ook nog eens 30 minuten lopen is vanaf de parkeerplek! Om 7 uur, 30 minuten lopen met gevoelstemperatuur -20 graden voor een paar foto’s. Je moet er wat voor over hebben…

Impressie van 10 seconde bij aankomst

Paard van Marken tijdens kruiend ijs

Alle foto’s