Elk jaar (rondom november) vormt de binnenstad van Eindhoven-centrum het decor en podium voor het GLOW Festival. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst- en designtoepassingen zien, die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe mediatechnologieën zoals computers, sensoren, animatie, maar ook door meer bekende projectietechnieken. Vorig jaar ben ik voor het eerst naar Glow festival in Eindhoven geweest. Ik was direct onder de indruk van het lichtkunstfestival en ging met een heerlijk gevoel de foto’s thuis bekijken.

Een jaar later is het weer tijd voor een nieuwe editie van het Glow festival. Thema van de negende editie is ‘Stad in beweging’. Zo’n vijftig kunstenaars bieden met lichtinstallaties, -sculpturen, -projecties en performances de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad. Voor het eerst was er een show binnen in een kerk, genaamd “Casa Magica”. Deze was niet vrij toegankelijk, maar hier was een ticket voor vereist. Een prachtige animatie op het plafond en muren van de Augustijnenkerk.

Nieuwsgierig en ook naar Glow festival?

Het Glow festival is er nog t/m zaterdag! Bekijk hier de complete wandelroute van het lichtfestival en de parkeermogelijkheden rondom dit evenement in het centrum van Eindhoven.

GLOW festival (Binnenstad)

  • Zondag t/m donderdag van 18:30 t/m 23:00 uur
  • Vrijdag en zaterdag van 18:30 t/m 24:00 uur