Voor de tweede keer Florence (of Firenze...)


In 2013 ben ik voor het eerst in Florence geweest (of Firenze zoals de Italianen zelf zeggen). Uiteraard heb ik hier een fotoserie van gemaakt, voor de volledigheid heb ik die fotoserie helemaal onderaan deze blog bijgevoegd. 

Florence is de hoofdstad en de grootste stad van de regio Toscane. Uiteraard is Florence ook de populairste toeristische bestemming in de regio. Ieder jaar komen er miljoenen toeristen naar de stad toe om er de vele kunstwerken en de schitterende architectuur met eigen ogen te aanschouwen. Veel van de grootste en bekendste kunstenaars uit de renaissance komen uit Florence of hebben een deel van hun leven hier doorgebracht.

Florence in het kort:

  • Santa Maria del Fiore
  • Ponte Vecchio
  • Piazzale Michelangelo
  • Uffizi 

De vlog


Het magische moment dat de stadslichten aangaan


Juist omdat ik Florence al had bezocht, had ik niet de behoefte om de gehele stad te doorkruisen. Ik wilde me juist focussen op datgene dat ik belangrijk vond, dé foto maken van Florence vanaf het plein tijdens het mooiste moment van de dag. De vorige keer was Florence slechts onderdeel van een dag-vullend programma, zodoende miste ik de zonsondergang en het magische moment dat de stadslichten aangaan. Dat moest en zou ik nu wel meemaken.

Tot mijn grote verbazing was het mogelijk om te parkeren óp het plein, dus heel ver hoefden we niet te lopen. Uiteraard was het wel mega-druk, maar geduld, vriendelijk lachen en af en toe een plekje opeisen werkt goed. Veel mensen komen puur voor de zonsondergang, maar die was er niet vanwege de bewolking. Als het langzaamaan donkerder wordt en we het blauwe uurtje ingaan, haken mensen af omdat het kouder wordt en fotograferen niet blijkt te lukken vanuit de hand. Dat is het moment om toe te slaan en een plekje te pakken.

Waar ligt Florence


Florence, Italië

Alle foto's van deze sessie in Florence
Alle foto's van mijn Florence bezoek in 2013