Stedentrip naar Dublin


Dublin is geen populaire bestemmingen om naartoe te gaan, maar is dat wel terecht? Ik heb de stad drie dagen gezien Dublin is voor mij het best te omschrijven als een intieme, maar toch ook grote (hoofd)stad waar je binnen no-time contact hebt met anderen. In de stad vind je een combinatie van cultuur, historie, gezelligheid en shopping mogelijkheden. Daarnaast staan Ieren bekend als één van de gezelligste volken die er bestaan.

Er zijn een aantal bezienswaardigheden in de stad waar ik later verder op in zal gaan. Dit zijn onder andere:

 • Guinness Storehouse (hier maak ik nog een special over op deze website)
 • Temple Bar, daar kom je bijna niet onderuit
 • Dublin castle
 • Saint Patrick’s Cathedral
 • Christ Church Cathedral
 • Ha’penny bridge
 • Trinity College Library
 • Reizen naar Dublin is het makkelijkst en goedkoopst per vliegtuig
 • De vluchttijd is ongeveer anderhalf uur vanuit Nederland
 • In Dublin is het een uur vroeger dan in Nederland
 • Je vindt in Dublin twee talen, waaronder Engels
 • Dublin is goed te voet te doen, de afstanden zijn relatief klein
 • De munteenheid in Ierland is gewoon de Euro
 • Er is een adapter nodig omdat de stopcontacten anders zijn!

De map van Dublin


Stedentrip Dublin

3 Uur vrije tijd


De reden van dit bezoek, is het 10 jarig bestaan van het bedrijf Immune-IT. Natuurlijk vier ik dit graag mee, dus toen me gevraagd werd of ik interesse had om naar Dublin te gaan, zei ik direct ja. Meegaan met een bedrijfsuitje heeft natuurlijk zeer grote voordelen. 

Er was een keurig mooi programma in elkaar gedraaid die naadloos in elkaar viel. Zo hebben we een geweldig leuke “Treasure hunt” gedaan waarin we enerzijds allerlei vragen moesten beantwoorden over Dublin en anderzijds allerlei opdrachten moesten uitvoeren die met de stad te maken hadden. Dit is een leuke en slimme manier om de stad te leren kennen en doordat alles in Dublin dicht bij elkaar ligt is dit zeer goed mogelijk. 

Echter, ik kan het niet aan om geen foto’s te maken op plekken waar ik kom. Dus ik moest toch iets bedenken om wat foto’s te kunnen maken. Volgens het programma had ik in totaal 3 uur vrije tijd. Is dat genoeg tijd om de stad in beeld te brengen?

Wat nu?


Tsja, 3 uur is echt, maar dan ook echt, heel kort tijd om de stad door te kruisen en een goed beeld te geven van de stad. Wat rest je dan te doen? Van te voren goed voorbereiden is erg belangrijk. Weten wat de bezienswaardigheden zijn en deze in de meest efficiënte volgorde plaatsen zodat je een mooie looproute krijgt (dank je Ilse). Daarna rest je niets anders dan hopen dat de drukte meevalt en de route lopen. Deze (herfst)periode is laagseizoen waardoor er veel minder toeristen aanwezig waren dan gebruikelijk. Minder toeristen betekent automatisch natuurlijk ook weinig tot geen wachtrijen en dat is heerlijk als je weinig tijd hebt. 

Op die manier hebben we toch nog de grootste bezienswaardigheden af kunnen werken, op één na en dat is de Guinness Storehouse. Deze zit namelijk wat verder weg en ligt iets uit het centrum. Het goede nieuws was dat we deze, een dag later met zijn allen zouden bezoeken. Omdat dit de grootste attractie is van Dublin, heb ik besloten om deze later als special te plaatsen.

Stedentrip Dublin

"Good puzzle would be; cross Dublin without passing a pub."

James Joyce

Unesco stad van de literatuur


Dè attractie voor mij was zonder twijfel de Trinity College – Book of Kells. Ik ben nooit heel erg fan geweest van bibliotheken maar mijn bezoek aan Praag en met name het Strahov Monastery heeft daar bijzonder veel in veranderd. Volgens sommige lijsten behoort deze bibliotheek tot één van de mooiste ter wereld. Dan is het bij mij snel duidelijk, daar ga ik heen!

Natuurlijk krijg je tijdens het fotograferen weer te maken met de typische problemen op toeristische plekken. Overvolle ruimtes, weinig ruimte om te bewegen, maar ook slecht verlichte ruimtes. Het is altijd weer een gevecht hoe je hier het beste uit kan komen. Wonder boven wonder was er een deel afgezet voor toeristen, waardoor het erg makkelijk was om foto’s te maken zonder mensen. Soms moet je ook een beetje geholpen worden natuurlijk!

Trinity College (Book of Kells)
Trinity College (Book of Kells)
Trinity College (Book of Kells)

Dank aan Immune IT


Zonder Immune-IT was ik niet in Dublin geweest, dus het lijkt mij op zijn plaats om dit bedrijf te danken voor de uitermate goede verzorging tijdens het verblijf. Ik heb me uitstekend vermaakt en vooral de gezelligheid en op sociaal vlak blinkt Dublin uit. Ik kan me niet herinneren dat er andere steden waren die nog gezelliger waren dan Dublin. 

Alle foto's