Guinness en Dublin


Ierland is het echte Ierland niet zonder Guinness. Guinness is het wereldvermaarde zwart bier of “stout” uit Dublin. Wie naar Dublin gaat, brengt een bezoek aan het Guinness Storehouse. Sterker nog, er zijn mensen die alleen naar Dublin komen om deze brouwerij te bezoeken. De enorme fabrieken van de brouwerij domineren Dublin en het is haast onmogelijk om deze te vermijden. 

De brouwerij werd in 1759 gesticht door Arthur Guinness. Guinness is ook de oorspronkelijke uitgever van het Guinness Book of Records. Het Guinness bier wordt nog altijd op dezelfde manier gebrouwen als vroeger en bevat vier ingrediënten: water, barley (een speciale gerstsoort), hop en gist.

Tegenwoordig kun je een bezoek brengen aan de oude Guinness Brouwerij in Dublin, the Guinness Storehouse. In de opslagtoren van de bouwerij kun je een rondleiding krijgen waar je onder andere het proces tot bier ziet en er zijn ook diverse presentaties te zien. Een bezoek aan de Guinness Storehouse is een ware beleving die je mee moet hebben gemaakt tijdens een bezoek aan Dublin. 

Super bonus van dit bezoek; de Gravity bar helemaal in de top van de opslagtoren. Vanuit hier heb je de beste zicht op de stad Dublin.

  • In 1759 gesticht door Arthur Guinness
  • Guinness is een bier van het type stout
  • In het logo van het bedrijf staat een harp, een nationaal symbool van Ierland
  • In 1886 was de brouwerij uitgegroeid tot de grootste bierbrouwerij ter wereld
  • Guinness wordt tegenwoordig in verschillende varianten in 51 landen gebrouwen en het wordt in 150 landen verkocht.
  • Guinness wordt vaak aangezien voor zwart, maar in het juiste licht is te zien dat het bier eigenlijk 'ruby red' is
  • Guinness is ook de oorspronkelijke uitgeverij van het Guinness Book of Records.[1] Oorspronkelijk was het bedoeld om gespreksstof te leveren in cafés (natuurlijk bij een goed glas Guinness).

Locatie


Guinness Storehouse biedt het mooiste uitzicht over Dublin

Alle foto's