De heuvels van Toscane


Toscane is zonder enige twijfel een van de mooiste regio’s in Italië. De glooiende heuvels, de middeleeuwse dorpjes, de wijngaarden die enkele van de beste wijnen ter wereld produceren en de typische Italiaanse boerenhuizen en villa’s geflankeerd door reeksen Cyprusbomen maken deze regio one of a kind.

Eerder ben ik naar het noorden van Toscane geweest, maar de heuvels van Toscane liggen zuidelijker. Juist vanwege het prachtige heuvellandschap wilde ik dit keer de boerenkant van Toscane bekijken. Uiteraard heb ik veel van te voren uitgezocht, zodat Jack en ik de mooiste kanten konden bezoeken.  

De vlogs


Hopen op.... ochtendmist


Er is eigenlijk maar één moment waarop je wilt fotograferen in Toscane en dat is wederom de ochtend. Gelukkig was het niet dusdanig vroeg dat je al om 3 uur ’s morgens op pad moet, dus al met al viel het opstaan mee. De reden waarom je in de ochtend op pad wilt, is vanwege de kans op mist. Mist maakt de foto zo dromerig, werkelijk een fantastisch gevoel. 

Toscane - Podere Belvedere

Waar liggen de heuvels van Toscane?


De heuvels van Toscane

Speciaal naar Toscane tijdens nieuwe maan


Aangezien je in Nederland niet vaak de kans krijgt om de melkweg te fotograferen, wilde ik dit in Italië zeker proberen. Om de melkweg te kunnen zien heb je een aantal factoren nodig. Zo moet het onder andere helder zijn en moet er weinig licht zijn. Juist vanwege het licht heb ik gezorgd dat deze reis precies viel op het moment dat er nieuwe maan was. Zo had de maan geen invloed op de lucht en was het zo donker mogelijk.

toscane melkweg

Alle foto's de heuvels van Toscane