1. Wilhelminapier

Foto Locatie: World Port Center

Het uitzicht vanaf het World Port Center is ronduit fenomenaal. Je hebt een bijna 360 graden blik op Rotterdam en dan zie je alle iconen die de stad te bieden heeft. Vanaf de Euromast, tot aan de haven, tot aan de drie bruggen (de Erasmusbrug, Willemsbrug en de Hef). Daarnaast is het balkon ook nog eens op 32 hoog, wat het avontuur alleen maar mooier maakt!

Collectie: Rotterdam

Rotterdam is op zoveel manieren gefotografeerd dat het nog moeilijk is om unieke composities te vinden. Sterker nog, ik vraag me af of je die überhaubt wel kan vinden. Toch neem ik continu de moeite om deze stad vast te leggen, want laten we er niet omheen draaien. Deze stad heeft mijn hart. Iedere keer vind ik het weer fantastisch als ik de zon onder zie gaan om vervolgens de straatverlichting en de verlichting in huizen aan zie gaan. 

2. De Coolsingel en het Stadhuis van Rotterdam

Foto Locatie: World Trade Center

Midden in de stad staat het World Trade Center. Ongelofelijk hoe je boven de stad staat op deze plek. Aan de ene kant heb je de Coolsingel met het stadhuis, aan de andere kant Blaak met de markthal, de kubuswoningen en ook de Kop van Zuid is vanaf hier te zien.

Marriot-Hotel uitzicht

3. Centraal Station Rotterdam

Foto Locatie: Rotterdam Marriott Hotel

Dit hotel heeft een prachtig zicht op het Centraal Station. Dagelijks passeren zo’n 110.000 reizigers het Centraal Station om gebruik te maken van bus, tram, metro of trein. Je onderschat de hoogte van de Delftse Poort (het Nationale Nederlanden gebouw) al snel, ik heb een fish-eye gebruikt om alles op de foto te krijgen. Ook is hier de bijzondere Groothandelsgebouw te zien met onder andere Cafe Engels. 

Inntel-hotel-Rotterdam

4. De Erasmusbrug en de Rotterdam

Foto Locatie: Inntel Hotels Rotterdam Centre

Rotterdam bekijken vanaf deze locatie is echt een belevenis. Er is een 360 graden balkon aanwezig en je voelt alle drukte om je heen terwijl niemand door heeft dat jij rustig toekijkt. Het mooiste van deze locatie is de lijn die het verkeer veroorzaakt richting de brug en De Rotterdam. Prachtig! 

5. Erasmusbrug met de World Port Center

Foto Locatie: Katendrecht, Buizenpark

De eerste locatie die gewoon op normale hoogte is, is die van Katendrecht. Vanaf hier heb je op ooghoogte een werkelijk schitterend overzicht over Hotel New York, het World Port Center en de Erasmusbrug. 

6. De Kop van Zuid

Foto Locatie: De Rotterdam

Voor deze foto heb ik behoorlijk veel moeite moeten doen. Zo heb ik voor deze foto namelijk woningen bezocht die te koop stonden, toevallig ook nog eens tijdens zonsondergang. Er ging wat planning aan vooraf maar het was het waard! Links staat Las Palmas, dan de World Port Center en rechts natuurlijk de Euromast.

welke in de monumentenwet is vastgelegd.

7. Blik op Oud Delfshaven

Foto Locatie: Oud Delfshaven

Rotterdam is nieuwbouw. Althans, voor menigeen. Ik ben opgegroeid in Rotterdam-West dus ik ken de historische plekken van Rotterdam maar al te goed. Oud Delfshaven is een schitterend stukje Rotterdam, dat wellicht nog niet de aandacht krijgt die het verdient. Zeker dit stukje, met grote kans op stilstaand water voor reflectie is het uiterst fotogeniek te noemen!

8. Kop van Zuid

Foto Locatie: Cruise Terminal Rotterdam

Ook deze locatie is op ooghoogte en hetgeen deze foto zo fotogeniek maakt zijn de houten lijnen van de vloer. Wil je hier ook foto’s maken? Ga dan niet op donderdag want dan is de AIDA Prima hier en wordt je zicht op de Erasmusbrug geblokkeerd.

9. Rotterdam centrum en de Lijnbaan

Foto Locatie: Laurenskerk

De Laurenskerk biedt tours aan om zowel de kerk te bezichtigen als de toren op te klimmen. Beiden is natuurlijk erg leuk, maar als je het goed plant dan heb je een prachtige zonsondergang terwijl jij op de toren staat. Pro tip: het zijn behoorlijk wat treden voor een ongetraind persoon!

10. De Koopgoot

Foto Locatie: World Port Center

Een bijzondere blik op de Koopgoot, rechtstreeks naar beneden vanaf de World Port Center. Juist door de reflectie van het gebouw zelf wordt de foto bijzonder. Mooi is ook de onderbreking van de Coolsingel, die op deze manier goed te zien is.

11. De Markthal en de Laurenskerk

Foto Locatie: World Port Center

Vanaf de World Port Center heb je een fenomenaal uitzicht op de Laurenskerk en de Markthal (Blaak). Zeker als het donkerder wordt en de lichten gaan aan is het net een sprookje om te zien. 

12. Euromast

Foto Locatie: World Port Center

Met een goede telelens heb je een fantastisch beeld van de Euromast van de World Port Center. Deze foto is gemaakt met een 135mm lens  

13. SS Rotterdam

Foto Locatie: World Port Center

De SS Rotterdam is een unieke locatie in Rotterdam. Buiten de waarde die het schip vroeger voor Rotterdam heeft gehad, kan je er nu vooral ontspannen, dineren, trouwen, overnachten en noem maar op. Vooral als het donker wordt en de lichten van het schip aangaan, komt de SS Rotterdam tot leven wat mij betreft.

14. De Oude Haven

Foto Locatie: Het Witte Huis

Tot een jaar of tien geleden had men het over een paar dingen die typisch Rotterdam waren en één daarvan zijn de Kubuswoningen aan de Blaak. Zeker van bovenaf komen de kubuswoningen mooi uit, maar op de foto is veel meer te zien. . 

15. De Erasmusbrug

Foto Locatie: Word Port Center

Alweer de Erasmusbrug ja. Alleen dit keer een uitsnede om het karakter van de brug extra te benadrukken. Want laten we eerlijk zijn, iedereen weet dat dit de Erasmusbrug is ondanks de uitsnede. Buiten dat geeft de uitsnede een artistieke sfeer aan de foto.

Willemsbrug nieuwe led verlichting

16. De Willemsbrug

Foto Locatie: Het Witte Huis

De Willemsbrug met de splinternieuwe LED verlichting is een geweldig fotogenieke brug geworden. Hij accentueert de lijnen, maar is ook opnieuw rood geverfd. Zeker vanaf het dak van Het Witte Huis heb je een prachtig zicht op deze brug.

17. Noordereiland

Foto Locatie: Vliegtuig

Als je een beetje goed kan timen, kijk je met zonsondergang op deze manier naar het hart van Rotterdam en het Noordereiland. Een simpel shot om te maken, vereist echter wel wat voorbereiding ;). 

18. De Kuip

Foto Locatie: Vliegtuig

Rotterdam zonder De Kuip bestaat niet. Vandaar dat De Kuip toch in dit lijstje voor moest komen. Maar dan moet het natuurlijk wel een bijzondere foto zijn. Voor mij is deze foto extra speciaal, omdat ik elke thuiswedstrijd via deze kant De Kuip betreed. Echter staan er dan wel duizenden mensen en is het plein niet zo leeg!

19. De Haven

Foto Locatie: Vliegtuig

De Haven fotograferen kun je gemakkelijk doen met vergezichten, maar het leuke van de haven zijn de kleuren van de containers. Hier heb ik dankbaar gebruik van gemaakt door een foto recht naar beneden te maken vanuit een vliegtuig om dit te benadrukken. Op deze manier lijken de containers net lego stukken, die uiteindelijk (onbedoeld) heel fotogeniek zijn.

20. Centraal Station Rotterdam

Foto Locatie: Delftse Poort

Het Centraal Station heb je vast al op veel manieren gezien, maar van bovenaf nog maar weinig. Je zou zeggen dat het gaat om een spaceship, zeker zo met de verlichting aan maar niets is minder waar. Ik heb gewerkt in de Delftse Poort, maar zelf heb ik het station ook nooit op deze manier gezien. Aan die kant van het gebouw zitten namelijk geen ramen.