Dromen mag!

Al jaren heb ik een droom… Tijdens zonsopkomst met een ballonvlucht mee over de Grand Canyon van Turkije, Cappadocië. Zo vaak ben ik er dicht bij geweest, althans op een afstand van een paar uur rijden. Toch is het er nooit van gekomen. Dit jaar moest het anders, we huurden een busje en we gingen erheen. Mijn droom, eindelijk!

Reserveren, of niet?

Buiten er zijn, wilde ik dolgraag in een hot air balloon ofwel luchtballon over het prachtige landschap van Cappadocië zweven tijdens zonsopkomst. Omdat we met een groepje gingen en onduidelijk was wie er mee wilde, was ik zo slim om te wachten met reserveren van een plekje. Een dag ervoor, dat zou toch geen probleem zijn? Wie heeft er nou zin om 03.00 uur in de nacht op te staan?

Toen ik wilde reserveren bij het hotel moesten ze er om lachen. Plekken worden al een maand van te voren vastgelegd en ik kon hoogstens op de reservelijst komen. Die laatste kans dan maar aangrijpen en zien wat er van komt toch?

Goed nieuws-dag

We overnachtten 2 nachten dus had 2 kansen tijdens mijn verblijf. Nacht 1 had ik pech, niemand wekte mij en alles liep blijkbaar als gepland. Toch slaap je niet lekker, als je weet dat je eventueel wordt gewekt om 3 uur ’s nachts als er een uitvaller is. Dus ik probeerde maar wat verder te slapen.

In de loop van de dag kreeg ik beter nieuws. Twee personen hadden zich afgemeld voor de ballonvlucht van de komende nacht. In eerste instantie wilde ik met een luxe ballon gaan, waar maximaal 16 personen in mogen. In dit geval had ik al geluk dat er een plek vrij was, dus (hoe slecht ook) de maatschappij maakte mij niet zo uit. Uiteindelijk bleek het te gaan om Assiana balloons.

Moment van de waarheid

Dezelfde avond legde ik al mijn fotografie spullen alvast klaar (je zal maar iets vergeten met je slaperige hoofd..) en probeerde ik al om 22.00 te slapen, om zo toch nog wat uurtjes mee te pikken. De wekker van het hotel ging en ik kleedde me aan. Buiten wachten op het busje en daar gaan we, ergens naar een open plek waar we op zouden stijgen. Langzaamaan wordt het lichter en zie je plotseling dat er nog 50 andere ballonnen om je heen zijn. Je ziet hoe de ballon wordt klaargemaakt en als alles driedubbel is gecheckt dan mag je erin. Ik had meer verwacht van het opstijgen, maar je voelt er helemaal niets van. Voor je het weet zit je op 5 meter, 20 meter en zo stijg je nog hoger zonder dat je het direct merkt. Ik was er klaar voor, daar gaan we!