Burg Eltz

Ik kan me bijna niet voorstellen dat je Burg Eltz niet kent, maar voor het geval dat het toch zo is neem ik je even mee…. Burg Eltz is een prachtige bezienswaardigheid in de Moezelstreek die je absoluut niet mag missen tijdens je vakantie in de Moezelregio. De familie von Eltz heeft er ruim 500 jaar over gedaan om Burcht Eltz af te werken, maar het was dan ook een van de meest moderne burchten van zijn tijd. Het gebouw is nu nog steeds volledig intakt en precies zoals het in de 18de eeuw werd afgewerkt. Bij een bezoek kan je de luxe en moderniteit van toen nog goed zien. Dat maakt op zich al een reden voor een bezichtiging!

 

Ochtend- en avondfotografie

In de ochtend is het licht wel degelijk anders dan in de avond en initieel was mijn plan om dit kasteel in de ochtend te fotograferen. Ik kwam er echter al snel achter dat in de ochtend fotograferen geen prachtig zonlicht op zou leveren, zoals hieronder te zien. Er hing vooral mist en alhoewel dat ook prachtig kan zijn, was dat van te voren niet zo bedacht. In de morgen heb ik mijn ogen uitgekeken in de mist en ben het kasteel in geweest om van binnen te bekijken. In de avond heb ik vooral om het kasteel heen gelopen (hij was ook dicht…..). Voordeel van de avond is tevens dat het kasteel verlicht is!

Burg Eltz in de ochtendBurg Eltz avondfotografie

Vlog

[VLOG 24] AVONDFOTOGRAFIE bij BURG ELTZ in DUITSLAND

Praktische tips

Uiteraard zijn er wat praktische tips die je (als fotograaf of bezoeker) goed kunt gebruiken. Ik zal ze voor je proberen op te sommen, zodat je al wat informatie hebt alvorens je het kasteel bezoekt.

  • Parkeren kan vrij dichtbij het kasteel, maar kost wel 2 euro.
  • Vanaf de parkeerplaats kun je twee kanten op, via een autoweg of via een looppad. Ik denk dat de autoweg het mooiste beeld geeft. 
  • Ook vertrekt er iedere 10 minuten een busje die je ofwel naar boven ofwel naar beneden brengt, tegen een vergoeding uiteraard.
  • Kijk goed waar de zon op komt of onder gaat, dit kan je foto maken of breken. Het kasteel ligt midden in de bossen dus al snel is het kasteel in de schaduw. 
  • Drones zijn helaas niet toegestaan, maar ik heb er ook geen toezicht gezien. Ik heb het in ieder geval niet gedaan.
  • Kom vroeg! Toen ik wegreed om 11 uur stond er een serieuze file en er waren zelfs mensen die omkeerden om vervolgens iets anders te gaan doen. Een beetje zoals op een mooie zomerdag en iedereen naar Scheveningen wil 😉

 

Alle foto’s