Horse shoe bend???

In 2013 schreef ik een blog over de beste fotospots over de wereld die ik graag eens zou bezoeken.  Op nummer 24 stond de Horse Shoe bend, die ik nog steeds graag zou fotograferen. Geïnspireerd op de Horse Shoe bend in Amerika, ben ik al dus op zoek gegaan naar mooie bochten in rivieren waar je zo op kunt kijken. De loop van een rivier wordt o.a. bepaald door de hardheid van de bodem waar het water doorheen stroomt. Het water zoekt de weg van de minste weerstand, en omdat dat vaak niet de kortste weg is ontstaan er bochten in de rivier. Een van de meest spectaculaire hoefijzervormige bochten in het zuiden van Amerika is Horseshoe Bend, in de Colorado River. 

Inspiratie voor fotografische reizen

Bremm, Calmont Klettersteig

Nu weet ik dat er meerdere plekken zijn in Duitsland (en Frankrijk) waarop je dit uitzicht hebt, maar het was ook nog eens in de buurt van Cochem. Dat maakt het natuurlijk een stuk aantrekkelijker om in de morgen op te staan zodat je de zonsopkomst mee kunt pakken. Niet helemaal hetzelfde, maar uiteindelijk wel een super mooie bocht in de rivier dus! In het dorpje Bremm aan de Midden-Moezel bevindt zich de steilste wijnberg van Europa, de Calmont. Voor de mensen die de berg niet willen beklimmen is er een alternatief; de Calmont Höhenwanderweg. 

 

Mist!

In de ochtend aangekomen had ik al het gevoel dat het te mistig was om echt een goed beeld te krijgen over de Moezel en ja hoor… Geen stukje land te zien van bovenaf, wat eigenlijk ook wel weer een mooi beeld gaf. Zelfs de ochtend erna was er dezelfde mist, maar had ik langer de tijd om te wachten tot het enigszins was opgelost. Eindelijk waren er flarden van het dorp te zien en het trok langzaam aan van links naar rechts weg, wat op zich ook een mooi beeld gaf. Eindelijk vrij zicht!

Vlog

[VLOG 24] AVONDFOTOGRAFIE bij BURG ELTZ in DUITSLAND

[VLOG 25] Beste uitzicht op de MOEZEL als de MIST weg trekt???

De foto’s