Laten we er niet omheen draaien. Bloemen zijn saai, ook om te fotograferen. Maar als je toch iets verder kijkt, ontdek je toch verrassende patronen en kleuren in het bloemenparadijs. De kunst is om dit zo mooi mogelijk vast te leggen en ook mensen ervan te laten genieten die niks hebben met bloemen. We gaan bloemen fotograferen!

Ken je de Keukenhof niet?

Het is voorjaar en dan opent de meest populaire attractie in Nederland zijn deuren weer. Natuurlijk heb ik het over de Keukenhof, die met 1,2 miljoen bezoekers absoluut een uithangbord is voor Nederland. De Keukenhof is een enorm gigantisch bloemen park met alle kleuren en composities die je kan bedenken. Buiten bloemen vind je er andere dingen, namelijk toeristen uit de hele wereld, selfie sticks en Nederlandse tradities die je zelf nog nooit in het echt had gezien. Zo word je bijvoorbeeld ontvangen door mensen in typische klederdracht.

Fotograferen in de Keukenhof

Het klinkt misschien wat saai, maar je komt hier maar voor één ding en dat zijn bloemen. Er zijn een paar tips die echt wel nodig zijn om mooie foto’s te kunnen maken. De aller belangrijkste tip is; kom op tijd! Vanaf 10 uur komen de eerste bussen met toeristen namelijk aan en daar wil je echt voor zijn. Dat heeft een aantal redenen, namelijk dat je geen enkele overzicht foto kan maken zonder mensen erop. Daarnaast stromen de paden volledig vol en is stilstaan bijna geen optie. Ik zag ook mensen met een statief lopen, maar die kan je na 10 uur echt niet meer gebruiken. Om de Keukenhof heen liggen ook erg veel bollenvelden, die zijn ook erg fotogeniek!

Tijd voor de foto’s