Aanleiding


Onlangs werd ik benaderd door Zoom.nl om een kijkje te nemen tijdens het fotograferen. Natuurlijk ging ik daarin mee en het was vrij snel duidelijk dat ik foto’s wilde maken in Rotterdam om de stad te promoten. Vervolgens ben ik gaan nadenken over de mooiste plekken uitzichten waar ik nog niet was geweest. Verbazingwekkend genoeg was het nieuwe centraal station door mij alleen van de achterkant gefotografeerd. Voor mij stond dus vast dat ik de voorkant eens op het juiste moment in beeld wilde brengen. Nu nog even uitzoeken vanaf waar je de voorkant het best kan nemen.

Samen met Kees Krick ben ik op pad gegaan om de foto’s te maken.

Marriott Hotel Rotterdam


Persoonlijk kon ik geen beter zicht vinden dan dat vanuit het Marriott Hotel tegenover het Centraal Station. Tuurlijk moet je dan achter glas fotograferen en tuurlijk is dat niet ideaal, maar helaas mag ik ook niet midden in het centrum vliegen met Jerry om zo op een mooie hoogte te komen. Daarnaast ging de zon ook nog eens onder aan die kant. Dat betekent dat we foto’s konden maken met de zon erin, maar ook nadat de zon onder was. Van te voren had ik al in mijn hoofd om de wegen te zien als aderen. Ik wilde de wegen volledig vol hebben met verlichting om zo wat voorgrond te creëren in het donker.

De foto waar ik voor ging is uiteindelijk geworden zoals ik van te voren in mijn hoofd had:

Marriot-Hotel uitzicht
Inntel-hotel-Rotterdam

Inntel Hotels Rotterdam Centre


Alsof het niet lastig genoeg was om hier een foto van te maken, wilde ik ook een tweede punt pakken die ik nog nooit had gedaan. Dat uitzichtpunt is voor mij de Erasmusbrug. Ik heb de Erasmusbrug op vele manieren gefotografeerd, vanuit De Rotterdam, vanaf Katendrecht en zelfs vanuit een vliegtuig. Toch was er een plekje waar ik nog mogelijkheden zag om een foto te maken die ik nog niet eerder had gemaakt. Vanuit Inntel Hotels Rotterdam Centre heb je een prachtig uitzicht op de Erasmusbrug met op de achtergrond De Rotterdam. De inleidende natuurlijke lijn van de weg op de Erasmusbrug maakt het plaatje voor mij compleet.

De magie begint daar pas echt als de lichten aan gaan. Vandaar dat ik deze locatie als tweede heb gekozen. De locatie stelde me absoluut niet teleur. Op het panorama terras heb je volledig rondom zicht op Rotterdam. 

De foto waar ik voor ging is uiteindelijk geworden zoals ik van te voren in mijn hoofd had:

Conclusie


Ben je op zoek naar een hotel met het mooiste uitzicht op het Centraal Station? Boek dan een kamer bij Marriott Hotel Rotterdam (voorheen The Manhattan Hotel).

Ben je op zoek naar een hotel met het mooiste uitzicht op de Erasmusbrug? Boek dan een kamer bij Inntel Hotels Rotterdam Centre!

Zodoende kwam ik op twee totaal verschillende locaties maar beiden hebben ze hetzelfde effect, Rotterdam stad zonder hart mijn hart ligt er wel verdomme!

 

Lees Zoom.nl magazine nr 10 om het verslag te lezen!

Bonus; behind the scenes


Normaal zijn er nooit zoveel foto’s van mij te zien, omdat ik vooral achter de camera sta in plaats van ervoor. In dit geval heeft Kees Krick mooie foto’s gemaakt die de moeite waard zijn om te delen! Dank je wel Kees!

De fotoserie