A’dam Lookout 360° panorama deck

Ik moet eerlijk bekennen dat ik Amsterdam niet zo heel goed ken, maar volgens mij heb ik de leuke plekjes wel gezien. De manier waarop ik Amsterdam nog niet had gezien was vanuit een hoge positie om zo over de stad heen te kijken. De manier om dit te doen is door de A’dam Toren op te gaan. Daar ben je wel 15 euro voor kwijt, maar dan heb je ook wel een uitzicht voor terug. Je komt binnen in een indoor panorama deck, waar ook een restaurant zit. 

Omdat het behoorlijk koud was, was het behoorlijk druk indoor. Om goede foto’s te maken zul je toch naar buiten moeten, dus ik heb de kou getrotseerd en ben naar buiten gegaan. Tot mijn verbazing is er prima rekening gehouden met fotografen. Waar je in Londen bijvoorbeeld door het glas heen moet fotograferen, zit er in het hek bij de A’dam Toren een gat waar je camera precies doorheen past. Geweldig dat daaraan is gedacht en de paar mensen die er waren, maakten gretig gebruik van deze optie.

Tip: ben je een avontuurlijk persoon? Je kan ook schommelen over de rand van het gebouw! Succes!

Toch nog even de stad in

Als je dan toch in de buurt bent, kan je net zo goed even de stad in. Daarom ben ik naar het Damrak gegaan om daar wat foto’s te maken van de panden met de verlichting aan. Het plan was om daarna eigenlijk de Amsterdam Light Festival te fotograferen, maar vanwege keiharde hagel is dit plan vroegtijdig gesneuveld. 

Alle foto’s